عوامل مرتبط با فاسد شدن علوفه در پرورش بز سانن و آلپاین

عوامل مرتبط با فاسد شدن علوفه در پرورش بز سانن و آلپاین

۱⃣ دما
✅ علوفه حاوی مقدار زیادی مواد مغذی هستند که با افزایش دما ممکن است از بین بروند پس باید در زمان مناسب کار جمع آوری علوفه یا همان سیلاژ انجام شود.

۲⃣ افزایش ph محیط یا همان مایکوتوکسین
✅ هنگامی که سطح ph محیط بالا برود باعث رشد باکتری ها و قارچ ها می شود که این ها باعث ایجاد خطر آلودگی و مایکوتوکسین می شوند.

❇ مایکوتوکسین به نوعی ترکیب شیمیایی حاصل از فعالیت قارچ و باکتری روی علوفه ها گفته می شود که حتی می تواند باعث مرگ ناگهانی دام شود.

۳⃣ مخمر
✅ یکی از تاثیرات منفی روی سیلاژ مخمر است که بیش از حد تصور است و شما می توانید با داشتن مواد خشک مناسب و همچنین انجام سیلاژ در زمان مناسب فصل برداشت با طول برش و… باعث کاهش خطر مخمر شوید.

۴⃣ کپک های قارچی
✅ این نوع کپک که به طور معمول روی علوفه ها و در هنگام سیلاژ به وجود می آید ، یک نوع قارچ صحرایی است که مایکوتوکسین تولید می کند و هیچ کدام از موادی که به سیلاژ اضافه می شود باعث از بین رفتن آن نمی شود زیرا بسیار مقاوم هستند.

⭕ برای انجام تست فاماچا جهت کنترل انگل درونی بزهای سانن و آلپاین
لایه درونی پلک پایین دام را مشاهده کنید.

۱⃣ رنگ قرمز
✅ دام دچار کم خونی و انگل نیست و وضعیت دام کاملا مطلوب است.

۲⃣ رنگ قرمز مایل به صورتی
✅ وضعیت دام قابل قبول هست و مشکل انگل ندارد.

۳⃣ رنگ صورتی
✅ احتمال ناقل انگل بودن در دام وجود دارد.

۴⃣ رنگ صورتی مایل به سفید
✅ دام انگل دارد اما وضعیت آن وخیم نیست.

۵⃣ رنگ سفید
✅ دام شدیدا کم خون و درگیر انگل است.

⭕ سایر علائم بالینی درگیری انگل در دام

۱⃣ لاغری

۲⃣ موهای سیخ سیخ

۳⃣ مدفوع کف آلود و آبکی

۴⃣ رنگ روشن درون پلک

۵⃣ ناآرامی دام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *