استفاده از اسانس ریحان جهت افزایش عمر نگهداری شیر بز سانن و آلپاین

استفاده از اسانس ریحان جهت افزایش عمر نگهداری شیر بز سانن و آلپاین
شیر بز دارای اثرات مفید برای حفظ سلامتی و فرآیندهای فیزیولوژیکی در تغذیه کودکان و افراد مسن میباشد و میتواند بدون اثرات منفی توسط افرادیکه
مبتلا به آلرژی شیر گاو میباشند مصرف گردد. عطر و طعم مهمترین معیار مصرف کنندگان برای تصمیم گیری جهت خرید و مصرف شیر بز و محصولات آن
است .این شیر دارای یک طعم شاخص است که مردم آن را دوست ندارند و از اینرو بازار برای شیر بز توسعه نیافته است .

اما تاکنون تحقیقات اندکی در ارتباط با تولید فرآورده های شیر مایع حاصل از بز (کم چربی، غنی شده و طعم دار) صورت گرفته است و داده ها و اطلاعات محدودی در این زمینه وجود دارد .بنابراین در این تحقیق، اصلاح شیر با افزودنیها و طعم دهنده های مختلف مورد توجه قرار می گیرد.

امروزه تحقیقات بسیاری در مورد جایگزین کردن مواد شیمیایی و سنتزی با مواد طبیعی به منظور حذف یا کاهش این ترکیبات در مواد غذایی انجام شده
است. اسانسهای گیاهی و ترکیباتشان به عنوان متابولیت های ثانویه گیاهان میباشند و خاصیت ضد باکتریایی آنها مدتهاست که شناخته شده است و
کاربردهای زیادی به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده در صنایع غذایی و دارویی دارند .

ریحان(basil sweet, basil )با نام علمی basilicum Ocimum گیاهی معطر، یکساله و متعلق به خانواده Lamiaceae و جنس Ocimum است .
اسانس ریحان که به اسانس باسیلیک )Basilic de Essence )موسوم است مایعی زرد رنگ و یا مایل به سبز با بویی مالیم و معطر است و وزن مخصوصی
بین ۰٫۹۰۲ تا ۰٫۹۰۳ دارد.

این گیاه به عنوان یک داروی سنتی برای درمان تعداد زیادی از بیماریها از جمله خستگی، سرطان، تشنج، ناشنوایی، اسهال،صرع، نقرس، سکسکه، تهوع، گلو درد، دندان درد، سیاه سرفه استفاده شده است .

بنابراین در این پروژه برآن شدیم تا با استفاده از اسانس گیاه دارویی ومعطر ریحان، طعم و عطر شیر بز را اصلاح کنیم و شیر طعم دار طبیعی تر با مواد افزودنی کمتر تولید نماییم تا همه (بخصوص کودکان) بتوانند با هر گونه ذائقه ای از آن استفاده نموده و از خواص شیر بز به همراه خواص دارویی این گیاه بهره مند گردند.
نتیجه گیری کلی
نتایج تحقیقات نشان داد که اسانس ریحان می تواند برای افزایش عمر نگهداری شیر طعم دار بز، تا ۵ روز در دمای ۲ تا ۴ درجه سلسیوس با طعم قابل قبول و ظاهرخوب بدون اثری از میکروارگانیسم های عامل فساد مورد استفاده قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *